Toggle on or off Toggle on or off

User Info


Welcome Anonymous

Nickname
Password



Membership:
Latest: LucasBoissy
New Today: 0
New Yesterday: 1
Overall: 11810

People Online:
Members: 0
Visitors: 44
Total: 44
Who Is Where:
 Visitors:
01: Startseite
02: Links
03: Downloads
04: Benutzer Foren
05: Benutzer Foren
06: Mon Compte
07: Community Forums
08: Startseite
09: Pages professionnelles
10: Общецтвенные Форумы
11: Links
12: Benutzer Foren
13: Pliki
14: Benutzer Foren
15: Startseite
16: Forum społeczności
17: Benutzerkonto
18: Downloads
19: Benutzer Foren
20: Startseite
21: Benutzer Foren
22: Forum
23: Benutzer Foren
24: Startseite
25: Pages professionnelles
26: Benutzer Foren
27: Archivio Storie
28: Links
29: Benutzer Foren
30: Benutzer Foren
31: Community Forums
32: Startseite
33: Benutzer Foren
34: Downloads
35: Downloads
36: Startseite
37: Startseite
38: Startseite
39: Galerie fotografií
40: Benutzer Foren
41: Benutzer Foren
42: Общецтвенные Форумы
43: Benutzer Foren
44: Forum

Staff Online:

No staff members are online!

Main Menue

 Home Community Members options Forums

Select Language

Český English Français Deutsch Italiano Polski РУССКИЙ

Users on Tour

The first North American Journey Man

Read the diary blog of
Chris Koehn

Copy projects and change wall properties?

Discussions about Designs, Joints, Trusses, Details, ... etc.
Reply to topicReply to topic Printer Friendly Page
Go to page Previous  1, 2

Re: Copy projects and change wall properties?

Post Posted: 26.08.2006 12:46

Hi Thorvald

You said that you had no timbers in the walls, so the HRB editor is not important at this point.

If you right click on a wall in the Ground Plan module a menu pops up and the top item is Properties.

If you adjust the thickness of the core slice (or any slice for that matter) it will change the overall thickness of the wall by increasing the thickness of the slice (or slices) you have amended.

You are asked what line you want to keep and the the adjustment is made accordingly. So you can make the adjustment from the centre of the wall, the outside face, the inside face or the reference axis.

If you use menu item 3-01 in Ground Plan you can change the properties of many walls at the same time, as long as the all have the same properties to start off with.

HTH

Rob

Rob Cullen
Moderator
Moderator
 
Posts: 355
Joined: Jul 21, 2004
Location: Buntingford, England

Re: Copy projects and change wall properties?

Post Posted: 28.08.2006 09:19

Ok - thanks for the answers - I will look at it. I have now tried the method to make a new wall property and change the walls one by one with that wall property - but if it is possible to change all walls with same property at one time, that method could also be convenient in some cases. - And the HRB- method could be convenient if one is almost finished drawing the house with timbers etc.
_________________
Sincerely Yours. M. Sc. E. Thorvald, Denmark
(Dietrichs version 7.03).

Thorvald
Tera Poster
Tera Poster
 
Posts: 1063
Joined: Aug 16, 2006

Re: Copy projects and change wall properties?

Post Posted: 18.07.2016 16:09

Thank you for your in depth answers, didn't need to post my own question!

TylerLindon
Einsteiger
Einsteiger
 
Posts: 2
Joined: Jul 12, 2016
Location: British Columbia
Display posts from previous:   
Reply to topicReply to topic Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2

Tech Talk

Jump to:  



You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

All times are GMT + 1 Hour