Block ein- oder ausblenden

dhpzen.exe error message

Q/A about Computers, Plotters, Printers, Graphic Boards, ...etc.
Neue Antwort erstellenNeue Antwort erstellen Druckbare Version

dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 20:45

traurig traurig traurig Frage Frage Frage traurig traurig traurig traurig
this morning when I clicked on the Dietrichs icon, I got an error message:

DHPZEN.exe has encountered a problem and needs to close.

I cannot open up Dietrichs!!!!

I desparately need help to get Dietrichs going,

frustrated, Robin

_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 21:06

Hi Robin,

what did you do, when you had the same problem 12 weeks ago?

Did you try to change your "kunde.dat"?
Did you move the program to an other folder?
Did you upgrade from XP to Vista?
Any other changes?
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 21:23

When this error message appeared back in October, I spoke with Will @ Dietrichs NA. He tried several things and could not resolve it. He thought it was a windows problem or prehaps a virus!

So with help from my friend, we reformatted my hard drive!!! Big Job. We loaded Ditetrichs and everything was fine. Since then I have been using Dietrichs. Then this morning I got this error message again. Since we reformatted the hard drive in October, I did not set up my computer to use the internet. So between then and now, my computer which has Dietrichs loaded has never been hooked up to the internet. Therefore, this problem was not caused by any virus, etc.

I do not know what I did to cause this error message again! The only thing I can think of is removing the hardlock during the shut down process. I am not sure that I did this either. It is very very frustrating because I travelled two hours to work on Dietrichs today to try and finish our house project. We just got the final drawings and changes required by the engineer and I need to make those changes in Dietrichs file and print shop drawings for work in the shop this week.

I have not changed anything at all.

your help is greatly appreciated,

frustrated, Robin
_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 21:48

How old is your machine? Maybe it has a hard disk crash or broken RAM?
Is there any other computer to install Dietrich's and finish your work?
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 22:00

My computer is about 3 years old with XP. I purchased it in order to be able to run Diterichs. It has the power and the large screen. I have not other computer that would work. We tried to load it in my wife's new computer but the Dietrichs version is not compatible with Vista. All other prgrams and functions are working on my computer. Dietrichs is the only program not working.

I will be talking with Will Monday morning if I cannot correct the problem. I personally think it is correctable as this file is one used to open the prgram.

Robin

thanks so much for your replies
_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 22:09

The program should also run with Vista. Maybe there are graphic problems with OpenGL workspace. The first time you start Dietrichs with Vista, you have to rightclick the program icon and run it 'as administrator'. Later you can start it as a normal user.
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 22:50

You are absolutely right! I was able to open up the Dietrichs program as you directed, on my wife's computer. Now I am working on installing the Kunde file so that the program can find the hardlock. I hope this will work. Un- fortuntately I cannot get my file off my own computer to transfer it to my wife's compouter. We did transfer this file back in October, so most of the file is there-just not the changes we have made since then.

I will keep you posted. Meanwhile, I would really like to know why I cannot open Dietriches on my own computer!

cheers, Robin
_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 12.01.2008 23:23

The file Dietr...\windat\kunde.dat is not responsible to find the hardlock. It contains your personal configurations, which parts of the program you are allowed to use in connection with your personal dongle number.
YOU MUST NOT TRY TO CHANGE THIS FILE!

If you use a Dietrich's version before 6.02, you need an actual aladdin driver for Vista. You find it in the forum user.dietrichs.com/ind...a+hardlock
or at www.aladdin.com
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 13.01.2008 04:18

traurig traurig traurig traurig
We could not get Dietrichs running on my wifes computer under Windows Vista-waiting for a hardlock driver from Alladin.

Back to my computer. There definitely is something wromg in the start up process as I always get the DHPZEN.exe error message. However, when I right click on the D icon and choose Run As, then uncheck the Protect My Computer box, the program opens!! What is going on!!!!

Any help is much appreciated!desparate, Robin
_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 13.01.2008 04:31

is there any antivir program running on your pc?
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 13.01.2008 04:45

repellett:
....waiting for a hardlock driver from Alladin....
What does that mean? waiting?
can't you download the driver?

which version of Dietrich's did you install on the Vista pc?
If it is 6.01 or older, you first have to uninstall the old hardlock driver, then install the new one.
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 13.01.2008 15:19

Not sure which driver to download from the Alladin web site.

Robin
_________________
robin

repellett
Ab- und Zu-Poster
Ab- und Zu-Poster
 
Beiträge: 11
Dabei seit: Nov 26, 2005
Wohnort: Kilworthy, Ontario, Canada

Re: dhpzen.exe error message

Posten Verfasst am: 13.01.2008 15:53

Hi Robin,

I sent you a PM.
_________________
Freundlich grüßt
Der_Planer

Der_Planer
Power-Experte
Power-Experte
 
Beiträge: 10216
Dabei seit: Aug 24, 2004
Wohnort: 55218 Ingelheim
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:   
Neue Antwort erstellenNeue Antwort erstellen Seite 1 von 1

Hardware

Gehe zu:  



Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.
Du kannst keine Dateien anhängen.
Du kannst keine Dateien herunterladen.

Alle Zeitangaben sind in GMT + 1 Stunden